Toen Backbone stopte heb ik een maand of 9 helemaal niks gedaan, zo op was ik. Na die 9 maanden belde Harry van der Aa op of ik zin had om een nieuw bandje te beginnen met Ellard, Ray en hun nieuwe drummer Thomas Feuerstein. Ik zei dat ik eerst een keer wou spelen voordat ik een besluit nam. Die ene keer spelen beviel zo goed dat ik heb ingestemd mits wij ons ook gingen focussen op mijn eigen liedjes en geen standaard covers meer zouden spelen.

 

Met Harry (percussie), Ray Hartman (gitaar/zang), Ellard Brandenburg (gitaar/zang) en Thomas hebben wij jaren met veel plezier gespeeld. Boner was een echte rockband met alles er op en er aan. Gedragsproblemen : ), teveel drank en te veel ander lekkers en veels te weinig slaap. Wij speelden overal waar wij maar konden, van grote feesten tot kleine kroegjes...het was altijd weer leuk. In 2006 overleed Thomas aan een kloten ziekte en dat heeft er bij ons flink ingehakt.

 

De jaren daarna zijn wij doorgegaan maar wij bleven problemen houden met drummers. Er mankeerde altijd wel wat aan. Regelmatig sprongen de twee drummende broers van Ellard bij (Marc & Ubo) als wij zonder drummer zaten en er een optreden was. Beiden wouden niet vast in de band daar Marc helemaal uit Eindhoven moest komen en Ubo niet altijd tijd had. Pas de laatste 2 jaar hadden wij weer een vaste drummer. Dat was Kyril Herkelman die ook een paar jaar drumde in de COAband.

 

Het laatste jaar was echter de fut er uit en kreeg ik het ook druk met mijn solo gebeuren. Ik had zin in een nieuwe band om al mijn nieuwe liedjes te gaan spelen. Volgens Ellard zijn wij officieel nog niet uit elkaar daar niemand tegen hem heeft gezegd dat Boner is gestopt. Dat komt omdat niemand dat tegen hem durft te zeggen uit vrees dat die helemaal in elkaar geslagen wordt door Ellard : ) En wie weet....ik sta er niet negatief tegenover om af en toe bij elkaar te komen om even lekker herrie te maken.

 

In al die jaren hebben wij maar weinig audio opnamen gemaakt daar het altijd weer moeilijk was dit zootje ongeregeld bij elkaar te krijgen als het niet om een optreden ging. Video beelden zijn er zat (zie Video).

 

De opnamen:

 

01 t/m 05 hebben wij in 2 weekenden opgenomen in een particuliere studio in Voorburg bij Frank huppelepup. 'Bad Boy' en 'Please Stop Your Foolin' Around' waren de eerste twee liedjes die ik speciaal voor Boner schreef en Bad Boy gaat over Raymond. 'Get Away' stamt nog uit de Backbone periode en 'Don't Take Away My Heart' uit mijn Doctors Orders periode.

 

02 Refugee is een cover van Tom Petty & the Heartbreakers.

 

06 t/m 17 zijn van een optreden in de Bulldog in Scheveningen. 06 in een cover van John Mellencamp, 07 heb ik ook geschreven voor Boner, 08 een cover van ac/dc, 10 & 11 covers van de Beatles, 13 een cover van Mink Devile, 14 een cover van Frankie Miller, 16 en 17 covers van Golden Earring.

 

18 shock Me is een cover van Kiss gezongen door Ray, deze hebben wij bij mij thuis opgenomen.

 

19 Little Bones is een cover van The Tragiccaly Hip en ook gezongen door Ray. Opgenomen in de oefenruimte in Hendrik Ido Ambacht en met Emile Bosch op drums.

 

20 Locked & Loaded is een cover van Robbert Halford en zing ik samen met Ray.

 

21 Mr. Speedo is een vocaal liedje gezongen door Ellard. Ellard moest en zou ook een liedje zingen anders zou hij ons helemaal in elkaar slaan.

 

22 Marijke heb ik in een lollige (lees aangeschoten) bui geschreven. Dit werd een instand Boner klassieker. Bij alle optredens daarna hoorde je steevast uit de zaal “Marijke! Marijke! Marijke!”. En dan moesten wij nog beginnen.

 

23 Cool It is een cover van Prodigal Sons uit nederland.